WILD PANSY Biodegradableglitter Chunky Mix

WILD PANSY Biodegradableglitter Chunky Mix

Biodegradable Glitter is maar liefst 92% plastic vrij.

€0,00
€4,95
Merk:
Superstar
Voor 16:00 besteld = Vandaag verstuurd
Bestellen

Superstar Biodegradable Glitter is qua glans niet te onderscheiden van cosmetische op polyester (PET) gebaseerde glitter.
Het is verkrijgbaar in een breed scala aan mooie felle kleuren en glittermixen betaan uit verschillende grootte door elkaar gemixte glitterdeeltjes . Door de verschillende formaten zien deze glitters op de huid er heel feestelijk en spectaculair uit. 
Superstar Biodegradable Glitter voelt veel zachter en comfortabeler aan op de huid en in het haar in vergelijking met de polyester glitter.
Niet te onderscheiden van traditionele plastic glitter, is Superstar Biodegradable Glitter gebaseerd op plantaardig materiaal in plaats van plastic en zal het van nature in het milieu worden afgebroken.

Superstar Biodegradable Glitter is gemaakt van een speciale biologisch afbreekbare basisfilm, gecertificeerd volgens EN13432 en ASTM D6400-normen en gecertificeerd als industrieel composteerbaar van grondstoffen allemaal geheel milieuvriendelijk en afkomstig volgens FSC®-normen.

Het voldoet aan de vereisten van EG-verordening 1223/2009. Er is geen gebruik gemaakt van dierproeven bij de ontwikkeling en het productieproces. Bio-glitter is antimoonvrij **, voldoet aan EN71-3: 2013 A1: 2014 en EN71-2: 2011 voor de veiligheid van speelgoed, bevat NON-GMO-ingrediënten, is geschikt voor vegetariërs, veganisten en is allergeenvrij.

Met slechts een kleine hoeveelheid plastic en met de BEWEZEN hoge biologische afbraakprestaties van 90% in zoet water, is Superstar Biodegradable Glitter slechts 3% af van de norm om te voldoen aan de prestatiecriteria voor OK Biodegradable WATER certificering.

Gebruik
.Ze worden veel gebruikt op festivals en feestelijke make up, ook voor bodypaint of in het haar is het effect heel mooi.
Het beste is om eerst de gel op de huid aanbrengen en daarna de glitters erop duwen met de glitterpenseel. De gel droogt op en dan zitten de glitters goed vast.
Als je namelijk de glitterpenseel met gel in de glitter doopt, kunnen er resten gel achterblijven in het potje en gaat de glitter oplossen om dat hij afbreekbaar is.
Het is mogelijk dat de glitter ook op de huid wat kleur afgeeft omdat hij iets oplost in de gel of door de schmink. Dit kan geen kwaad.